Geen markers

De adressen van de knokploeg

 

Westfriesland is een regio in Noord-Holland, met als bekendste plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Het gebied is omsloten door de Westfriese Omringdijk. Op de Westfriese Kaart ontdekt u de ontwikkeling van het oostelijke gedeelte van Westfriesland in de twintigste eeuw. Via de navigatiebalk kunt u zoeken op adres, de transparantie veranderen (waardoor de kaart Google Maps verschijnt). U kunt de verhalen over onderwijs en de Tweede Wereldoorlog lezen. In het thema menu kunt u kiezen voor de onderwerpen die u wilt bekijken of alleen de kaarten wilt raadplegen (zet thema op geen markeringen). Via de jaartallen aan de rechterzijde kunt u de verschillende kaarten van 1650 tot 2016 aanklikken, waardoor u het landschap door de jaren heen ziet veranderen. Mocht u vragen hebben, neemt u gerust contact op met: info@westfriesekaart.nl

Legenda 

Toelichting

Westfriesland is een regio in Noord-Holland, met als bekendste plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Het gebied is omsloten door de Westfriese Omringdijk.

Op de Westfriese Kaart ontdekt u de ontwikkeling van het oostelijke gedeelte van Westfriesland vanaf 1650 tot in de twintigste eeuw. Via de navigatiebalk kunt u zoeken op adres, de transparantie veranderen (waardoor de kaart Google Maps verschijnt) of de verhalen van de verschillende thema’s raadplegen. Door middel van de thema knop kunt u kiezen voor de thema’s of nieuw toegevoegde verhalen lezen. Via de jaartallen aan de rechterzijde kunt u de verschillende kaarten vanaf 1650 selecteren, waardoor u het landschap door de jaren heen ziet veranderen.

Contact en opmerkingen

Heeft u opmerkingen over de kaarten? Mist u verhalen of wilt u meewerken aan het vullen van de kaart? Neem dan contact op met info@westfriesekaart.nl

Copyright

Afbeeldingen: zie de betreffende afbeeldingen Digitale kaarten: Mapping History Verhalen: Martin Menger, Volkert Nobel, Pieter Jan de Vries, Peter Swart, Jaap Kroon, Gerard Weel, Frits van der Starre, Jan de Bruin, Piet Chattellon, Stiching Historisch Abbekerk-Lambertschaag, Stichting Oud-Andijk, Vereniging Oud Hoorn, Stichting De Cromme Leeck, Historische Vereniging “Hemony”, Historische Vereniging Oud Stede Broec, Historische Vereniging Suyder Cogge en Historische Vereniging Midwoud Oostwoud.

Technische realisatie en web hosting

Matise – Amsterdam

Colofon

Wilt u meer weten over de achtergrond van de Westfriese Kaart, zie ons colofon.