Onderwijs

Gemeenteschool te Berkhout, 1875

1875 - BerkhoutFotograaf: OnbekendCollectie: Westfries Archief, beeldbank 13761

 

Het onderwijs is het tweede thema op de Westfriese Kaart. Door de jaren heen is er veel veranderd op het gebied van het onderwijs. Door middel van de verhalen en de foto’s wil de Westfriese Kaart een inkijkje geven in deze veranderingen. Lees verhalen over scholen, bijzondere onderwijzers en de leerlingen. Dit thema is samengesteld door de historische verenigingen in Westfriesland. Bij elk verhaal staat de schrijver en/of de historische vereniging vermeld.

Het thema Onderwijs is nog in bewerking en wordt nog regelmatig aangevuld. Heeft u verhalen met betrekking tot onderwijs die u wilt delen op de Westfriese Kaart? Neemt u dan contact op met info@westfriesekaart.nl

Legenda

 

Toelichting

Westfriesland is een regio in Noord-Holland, met als bekendste plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Het gebied is omsloten door de Westfriese Omringdijk.

Op de Westfriese Kaart ontdekt u de ontwikkeling van het oostelijke gedeelte van Westfriesland vanaf 1650 tot in de twintigste eeuw. Via de navigatiebalk kunt u zoeken op adres, de transparantie veranderen (waardoor de kaart Google Maps verschijnt) of de verhalen van de verschillende thema’s raadplegen. Door middel van de thema knop kunt u kiezen voor de thema’s of nieuw toegevoegde verhalen lezen. Via de jaartallen aan de rechterzijde kunt u de verschillende kaarten vanaf 1650 selecteren, waardoor u het landschap door de jaren heen ziet veranderen.

Contact en opmerkingen

Heeft u opmerkingen over de kaarten? Mist u verhalen of wilt u meewerken aan het vullen van de kaart? Neem dan contact op met info@westfriesekaart.nl

Copyright

Afbeeldingen: zie de betreffende afbeeldingen Digitale kaarten: Mapping History Verhalen: Martin Menger, Volkert Nobel, Pieter Jan de Vries, Peter Swart, Jaap Kroon, Gerard Weel, Frits van der Starre, Jan de Bruin, Piet Chattellon, Stiching Historisch Abbekerk-Lambertschaag, Stichting Oud-Andijk, Vereniging Oud Hoorn, Stichting De Cromme Leeck, Historische Vereniging “Hemony”, Historische Vereniging Oud Stede Broec, Historische Vereniging Suyder Cogge en Historische Vereniging Midwoud Oostwoud.

Technische realisatie en web hosting

Matise – Amsterdam

Colofon

Wilt u meer weten over de achtergrond van de Westfriese Kaart, zie ons colofon.